Egyelőre Budapesten elérhető a szolgáltatásunk, iratkozzon fel, és értesítjük, amint vidéki temetőkben is elérhető lesz a sírgondozás.

Azért vagyunk, hogy segítsünk gondozni szerettei sírjait. Nem csak professzionális munkát végzünk, de szívvel-lélekkel is tesszük.

Tálas Edit

Egykor én is ugyanezzel a problémával néztem szembe, mint most ön: szükségem lett volna valakire, aki időnként rendbe teszi a szüleim sírját.

Mivel sajátos elképzelésem van arról, mi történik a fizikai test elmúlása után, egyáltalán nem idegenkedem a temetőktől (például búcsúztató szertartásokat is tartok időnként).

A temető számomra az emlékezés helye, a beszélgetéseké, az elmélyülésé, és csupa felemelő dologé. 

Ezért is szeretném a csapatommal megkönnyíteni a megemlékezést az ön számára: hogy többet ne kelljen azon aggódnia, vajon milyen állapotban találja a sírt, amikor majd lehetősége lesz kilátogatni a temetőbe.

Önnek elég egy gyertyát meggyújtani, mi törődünk a többivel.

Sosem fogunk arról lemondani, hogy ez maximális odafigyelés és tisztelet mellett történjen, hiszen tudjuk, hogy a sír, az nem csak egy darab föld. A szeretteinek emlékét őrzi, ezért olyan törődéssel gondozzuk, mintha a saját hozzátartozónk sírja lenne.

Kassay Márta

Amikor Edit elmesélte, hogy sírgondozással szeretne foglalkozni, az azonnali reakcióm az volt, hogy “én leszek az első ügyfeled”. 

Kifejezetten érintett voltam ugyanis a témában: én vagyok az az ember, aki nagyon szeretné, hogy a nagyszülei sírja rendben legyen, de egyszerűen nem tudtam rávenni magam, hogy ott gazoljak, kapáljak egy temetőben. 

A sír csodaszép lett, és menet közben valahogy megszerettem a temetők hangulatát. Nagyon megtetszett, hogy milyen kedves és nemes dolog a sírgondozás, így csatlakoztam Edithez.

Azt akartam, hogy másoknak is legyen jó, hogy mások is tapasztalják meg azt a megkönnyebbülést és büszkeséget, amit én éreztem, amikor végre gondozott sír fogadott a temetőben.

Nem csak társadalmi elvárás, hogy egy sír rendezett legyen. Úgy gondolom, hogy ha valaki leélt egy tisztességes életet, tartozunk neki annyival, hogy az emlékhelye szép és gondozott legyen.

És az ilyen emlékeket rendben tartani csodálatos feladat. Az a célom, hogy néhány éven belül egész Budapest rendezett és gyönyörű sírokkal legyen tele.

Kökény Georgina

Amikor lehetőséget kaptam, hogy kertészmérnökként csatlakozzak az Ápolt Sír csapatához, nagyon örültem. Szeretem a temetőket, egészen sajátos hangulatuk van, és mindig összeszorul a szívem, amikor látom, hogy egy sírt már régóta nem gondozott senki.

Az én feladatom megálmodni és kivitelezni az olyan sírkertészeti megoldásokat, amik túlmutatnak a klasszikus sírápoláson: apró kerteket, emlék-oázisokat hozunk létre azok számára, akik valami pluszt szeretnének szeretteik sírjára.

Szakmailag is vonzott a kihívás: nem egyszerű minden körülményt és minden igényt megadni egy növénynek, hogy az egészségesen fejlődjön.

Ez a sírkertészet esetében még nagyobb feladat, hiszen a felület apró, az adottságok nagyon eltérőek egy-egy sír esetén, és még a környezet is meghatározza, hogy hova, mit ültethetünk.

Mégis ezernyi lehetőségünk van, hogy gyönyörűvé varázsoljunk egy sírhelyet, és engem ez vonz ebben a tevékenységben a legjobban.

A temetők hatalmas terek, lényeges részei a városnak, és sok ember számára az életük fontos része. Személyes célom is, hogy rendbe tegyük, és szépen rendben is tartsuk ezeket a kis “városi pagonyokat”.

Amikor ránézek egy beültetett sírra, az olyan, mintha tennénk valamit azért, aki ott nyugszik. Mintha ajándékot kapott volna, és ennek én is részese lehettem.