Egyelőre Budapesten elérhető a szolgáltatásunk, iratkozzon fel, és értesítjük, amint vidéki temetőkben is elérhető lesz a sírgondozás.

Sírgondozás árak és szolgáltatások

Sokan szeretnék, hogy az alap gondozáson túl különböző talajtakarókkal, kertészeti megoldásokkal varázsoljuk igazán széppé a sírt.

ELŐTTE

UTÁNA- SÍRGONDOZÁS

UTÁNA- SÍRKERTÉSZET

Sírgondozás
alapszolgáltatás

 

Egy tipikus látogatás alkalmával a következő munkákat végezzük el:

  • leszedjük a száraz virágokat, elhervadt növényeket, vagy koszorút, ha van
  • elvisszük a használt mécseseket
  • megtisztítjuk a cserepeket, vázákat
  • megtisztítjuk a sírkövet a sártól, portól
  • kigyomláljuk, kigazoljuk a teljes ültetőfelületet
  • kigyomláljuk, kigazoljuk a sír környékét 
  • körbegereblyézzük a sírt
  • rendbe tesszük a meglévő ültetőfelületet (növényeket, ha vannak)
  • megöntözünk
  • fotókat készítünk a munka előtt és után, amit elküldünk önnek

Sírkertészeti
megoldások

A hagyományos sírápoláson kívül kreatív sírkertészeti megoldásokat is kínálunk.

A beültetéseknél rengeteg lehetőség közül választhat: a minimalista stílustól az örökzöldeken át a virágos mintázatokig bármit megalkot kertészmérnökünk, ami csodálatos dísze lesz a sírnak.

Sok tényezőtől függ, hogy mit lehet ültetni egy bizonyos helyre ahhoz, hogy az sokáig szép is maradjon: mennyi fényt kap, milyen a talaj minősége, milyen fák vannak a közelében, hányszor megyünk ki gondozni egy évben, és így tovább.

Ezért először mindig sírápolással kezdjük (hiszen azt úgyis meg kell csinálni), így a legelső alkalommal fel tudjuk mérni, hogy mik a helyszín adottságai.

Erről utána részletes beszámolót küldünk beültetési javaslatokkal, amit a kertészünkkel tud majd átbeszélni, véglegesíteni. Az így kialakított tervet készítjük el a következő sírgondozás alkalmával.

Extra szolgáltatások

 

A sír megtalálása:
Ha nem tudja pontosan megmondani, hol van a sír, és hogyan találjuk meg, akkor az elhunyt neve és egyéb adatai alapján mi elvégezzük a kutatómunkát. Beazonosítjuk a sírt, és megadjuk önnek a pontos GPS koordinátákat, hogy onnantól ön is könnyen megtalálja.

Sok temető hatalmas, akár több százezer sír is található bennük, és nem egyszerű a parcellafelosztásokon kiigazodni. Mivel több órába is telhet felkutatni egy-egy sírt, ezt egy jelképes 2900.- forintos plusz díjért vállaljuk abban az esetben, ha erre szükség van.

Mivel számos variáció lehet sírfajták, elhanyagoltság mértéke és gondozás gyakorisága szerint, ezért kérjen egyedi ajánlatot!

Hívjon bennünket telefonon:

06 30 66 44 850

vagy töltse ki az alábbi ajánlatkérőt.